Radio i telewizja

Prezes Iustitii: to postępowanie quasi-dyscyplinarne, Ziobro nie jest autorytetem (http://www.tvn24.pl)

To postępowanie dyscyplinarne, ale można powiedzieć, że jest quasi-dyscyplinarnym - tak prezes Stowarzyszenia Sędziów Polskich "Iustita" Krystian Markiewicz komentował w "Tak jest" w TVN24 zeznania, jakie składał w piątek przed rzecznikiem dyscyplinarnym. - Dla mnie autorytetem nie jest prokurator Piotrowicz czy prokurator Ziobro - dodał, mówiąc o "osobach z tak zwanej dobrej zmiany" oraz "członkach nowej KRS".

całość tutaj: https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tak-jest-sedzia-markiewicz-o-zeznaniach-przed-rzecznikiem-dyscyplinarnym,870251.html (http://www.tvn24.pl)